Una Karabeg, studentica generacije, inovatorica i marketinški stručnjak

Spread the love

Radio Kameleon kroz projekat BigBang #herojigeneracije prepoznaje, predstavlja i nagrađuje uspješne mlade ljude. Pogledajte kandidate, upoznajte se njihovim pričama i glasajte za njih.


Una je marketinški stručnjak i buduća poduzetnica koja kroz svoje djelovanje pomaže privatnom i nevladinom sektoru u ostvarenju društveno odgovornih ciljeva. Proaktivna je članica društva i volonterka sa 10 godina iskustva u javnom zagovaranju, projektnom i event menadžmentu i odnosima sa javnošću kroz djelovanje na lokalnom, državnom i međunarodnom nivou.

Diplomirala je kao najbolja studentica u generaciji na Fakultetu Ekonomije, smjer Internacionalni Biznis, na Univerzitetu Sarajevo School of Science and Technology (SSST) u kolaboraciji sa Univerzitetom u Buckinghamu. Za vrijeme studija, djelovala je kao Predsjednica Poduzetničkog kluba SSST-a dvije godine, gdje je kroz različite programe nastojala studentima i članovima omogućiti umrežavanje sa poduzetnicima u Bosni i Hercegovini i razvijanje poduzetničkih ideja u Innovation Labu.

Za razvoj vlastitih inovativnih rješenja je nagrađivana u Holandiji i Bosni i Hercegovini, te je o važnosti održivog poduzetništva i značaju univerzitetske podrške razvoju studentskih inovativnih poslovnih ideja imala priliku govoriti na prvoj Sedmici održivog razvoja u Bosni i Hercegovini. Trenutno djeluje kao Marketing Koordinator za Deloitte u Bosni i Hercegovini.

Unina postignuća:

Pobjeda na Global Management biznis takmičenju u Utrechtu za inovaciju novčanika-maske za mobilne uređaje;
Nagrada za najbolji startup pitch na eventu po povratku iz New Yorka u organizaciji BOLD Fellowship programa;
Četiri dobitne nagrade Univerziteta SSST za ostvarena izvanredna Akademska postignuća, uključujući i nagradu za ostvaren prosjek ocjena 10.00;
Nagrada Univerziteta SSST za ostvareno izvanredno postignuće u kategoriji vannastavnih aktivnosti i programa za posvećeno djelovanje u Poduzetničkom klubu;
Dvije nominacije za Najaktivnijeg srednjoškolca u Bosni i Hercegovini;
BalkaKult – projekat kandidat za najbolji projekt podržan od strane Schüler Helfen Leben fondacije u godini 2017/18;
Nagrada Federalnog Ministarstva Obrazovanja i Nauke za postignute izvanredne rezultate na takmičenjima i afirmaciji obrazovanja.

Una Karabeg kandidatkinja je za priznanje BigBang #herojigeneracije Kantona Sarajevo, u kategoriji InovacijeZa nju ćete moći glasati na OVOM LINKU.

administrator