15. lipnja 2024.

FK Sloboda, sedmočlana komisija preuzima kormilo na Tušnju

Spread the love

Fudbalski klub Sloboda od 11. decembra 2023. godine funkcionira bez Upravnog odbora.

Tada je na klupskoj Skupštini usvojena neopoziva ostavka predsjednika Senada Mujkanovića, a tako je “pao” i cjelokupan Upravni odbor.

Mujkanović je svoj ostanak uvjetovao odlaskom jednog dijela članova Skupštine, uz obrazloženje da se suočavao s nizom opstrukcija. Nije mu udovoljeno pa je brod na Tušnju ostao bez “kapetana”.

Skupština FK Sloboda poslije toga raspisala je javni poziv za izbor i imenovanje predsjednika i upravnog odbora Crveno-crnih, ali dogodio se svojevrsni fijasko jer na klupsku adresu nije stigla niti jedna prijava.

Klubom trenutno upravlja klupska Skupština na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Jovićem. Tako bi moglo ostati do daljnjeg.

Za ponedjeljak, 5. februara, zakazana je nova sjednica Skupštine na kojoj se ništa drastično ne bi trebalo promijeniti, izuzev moguće izmjene Statuta.

To bi rukovodstvu Skupštine omogućilo da što prije zakaže novu sjednica na kojoj bi, prema informacijama bila izabrana sedmočlana komisija koja bi upravljala Slobodom do kraja sezone, ili do izbora novog predsjednika, odnosno imenovanja novog Upravnog odbora.

Za formiranje jedne takve komisije trebat će 22 glasa, od ukupno 31 koliko broji klupska Skupština.

Dok se vode žestoke bitke van terena, Slobodu uskoro čekaju i one koje su u konačnici jedino važne i vidljive – one na terenu. Crveno-crni proljetni dio sezone otvaraju u nedjelju, 11. februara, utakmicom osmine finala Kupa BiH na Tušnju protiv Sarajeva.

Poslije toga slijedi nova jednomjesečna pauza jer se takmičenje u Prvoj ligi FBiH nastavlja tek u martu. Sloboda brani titulu jesenjeg prvaka s tri boda viška u odnosu na Stupčanicu iz Olova. Upravo će Stupčanica biti najveći rival Slobodi za plasman u Premijer ligu BiH. U konačnici sve osim ekspresnog povratka u elitu za Tuzlake bi bio ogroman neuspjeh.

administrator