Gradski odbor HDZ BiH Tuzla: Saopštenje povodom problema u Mjesnim zajednicama Tuzle

Spread the love

Gradski odbor HDZ BiH Tuzla daje punu potporu nastojanju nevladinih organizacija koje aktualiziraju problem načina izbora, nefunkcioniranja i neuvažavanja Savjeta mjesnih zajednicau Tuzli kao i upozorenja na ogormnu zanemarenost razvoja prigradskih područja.
HDZ BiH je u više navrata upozoravao na izvan statutarno ponašanje gradskih vlasti kod načinaizbora i imenovanja članova Savjeta mjesnih zajednica koje bi trebale imati puno značajnijuulogu u gradskoj politici. Nažalost, uvijek se na takva upozorenja gledalo kao svojevrsni udar na
vladajuće strukture i pokušalo tako važno pitanje svesti na priču o „podjeli grada“ i slično.
Posebno je to bilo izraženo za vrijeme dok je na čelu grada bio bivši gradonačelnik Jasmin Imamović. Zbog činjenice da je za svaki grad pa tako i za Tuzlu od iznimne važnosti jačanje uloge Mjesne zajednice u kreiranju gradske politike, HDZ BiH će i dalje inzistirati kroz Gradsko vijeće da se konačno dogode statutarni izbori za članove Savjeta mjesnih zajednica.
Također, jedno od važnih pitanja jeste i razvoj naseljenih mjesta izvan užeg centra grada. Vrlo malo senzibiliteta u prošlosti je bilo za potrebe stanovništva koje živi i prigradskim naseljima.
Iako se najavljivalo, kako će od novaca od oko 5 milijuna KM koja se dobivaju na osnovu rada Termoelektrane Tuzla na godišnjoj razini, kao i kreditnih sredstava riješiti problem vodoopskrbe visinskih zona, to se nažalost nije dogodilo. Spektakularno se najavljivalo kako će se s kreditnim
sredstvima od 12,5 milijuna KM voda doći do svakog domaćinstva. To danas, nažalost, nije slučaj. I dalje u ljetnim mjesecima svjedočimo cisternama koje dovoze vodu kako bi naši sugrađani preživjeli.

administrator