Spread the love

Vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa skijaša skakača Austrijanac Stefan Kraft pobijedio je na zadnjem natjecanju novogodišnje turneje Četiri skakaonice u Bischofshofenu, ali je ukupnu pobjedu i Zlatnog orla po treći put u karijeri osvojio Japanac Ryoyu Kobayashi.

Kraft je slavio skokovima od 136,5 i 140 metara za što je sakupio 288,9 bodova.

Kobayashi je u prvoj seriji skočio 137, a u drugoj 139 metara i za Austrijancem zaostao za 1,3 boda te tako ostvario nešto što se rijetko viđa – na sva četiri natjecanja ovogodišnje turneje je bio drugi, ali mu je to bilo dovoljno za uvjerljivu ukupnu pobjedu.

Treće mjesto u Bischofshofenu osvojio je najbolji slovenski skakač Anže Lanišek koji je u prvoj seriji sletio na 134,5 m, a u drugoj izveo najduži skok natjecanja prizemljivši na oznaci od 141 m. Za pobjednikom je zaostao za 7,1 bodova.

Kobayashi je svog prvog Zlatnog orla osvojio 2019. kad je postao treći skakač u historiji, uz Nijemca Svena Hannawalda (2002.) i Poljaka Kamila Stocha (2018.), koji je taj trofej osvojio pobjedama na sve četiri stanice turneje. Drugi put je slavio 2022., a tada je ostvario tri pobjede, a izmakla mu je ona posljednja u Bischofshofenu.

administrator