Ljekar iz Istočnog Sarajeva darovao krv pacijentkinji pa je operisao

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 14. МАРТА /СРНА/ - Специјалиста ортопедије и трауматологије у Болници "Србија" Источно Сарајево Ненад Шапоњић успјешно је оперисао деведесетједногодишњакињу са Сокоца, којој је због недостатка њене крвне групе дао и крв непходну за оперативни захват.

Spread the love

Specijalista ortopedije i traumatologije u Bolnici “Srbija” Istočno Sarajevo Nenad Šaponjić uspješno je operisao 21-godišnjakinju sa Sokoca, kojoj je zbog nedostatka njene krvne grupe dao i krv nephodnu za operativni zahvat.

Naime, kako je Šaponjić je rekao devedesetjednogodišnjoj ženi sa Sokoca dijagnostikovani prelomi butne i nadlaktične kosti, što je zahtijevalo operativno liječenje.

“Budući da na stanju nije bilo dovoljno B pozitivne krvne grupe, kao njen hirurg sam odlučio da dam krv. S obzirom na to da sam dobrovoljni davalac krvi, to mi nije predstavljalo problem”, istakao je Šaponjić.

Kako je rekao, na ovoj Sokočanki juče je izveo dvije uspješne operacije.

“Pacijent se dobro osjeća i tokom dana će sa intenzivne njege biti prebačena na Odjeljenje ortopedije gdje će nastaviti liječenje”, naglasio je Šaponjić.

administrator