Vodu u kojoj se kuha tjestenina nemojte bacati

Spread the love

Evo zašto je vrlo korisna

Većina ljudi pravi grešku kada vodu u kojoj su kuhali tjesteninu bace u odvod. Ona se može dobro iskoristiti u pripremi umaka, juhi, gulaša, variva i drugih jela.

Vrhunski kuhari tu vodu preostalu nakon kuhanja tjestenine koriste prvenstveno zato što djeluje kao zgušnjivač jelima, ali im daje i punoću budući da je so poznati pojačivač okusa.

Neki od njih je zovu i tekućim zlatom, najviše iz razloga što tokom kuhanja poprimi zlaćanu boju, ali i zbog mnogih primjena.

Kako biste dobili najviše iz pripreme tjestenine, a i da vam voda ima najbolju gustoću i okus, bitno je kod kuhanja tjestenine ne pretjerati s količinom vode. Voda u kojoj se kuha treba prekriti tjesteninu, ni više – ni manje.

Kad se tjestenina skuha u vodi ostaje koncentracija škroba, što će bilo kojem umaku ili juhi kojem dodate malo vode sa škrobom dati svilenkasti izgled i baršunastu teksturu, piše Huffington Post.

Ako stavljate ulje u vodu kako se tjestenina ne bi slijepila, nemojte. Umjesto toga u prvih par minuta dobro promiješajte tjesteninu i stavite ju kuhati na laganu vatru.

administrator