15. lipnja 2024.

Mlada Ema-Džejna je regionalna komunikacijska koordinatorica za Jugoistočnu Europu

Spread the love

Radio Kameleon kroz projekat BigBang #herojigeneracije prepoznaje, predstavlja i nagrađuje uspješne mlade ljude. Pogledajte kandidate, upoznajte se njihovim pričama i glasajte za njih.

Ema-Džejna Smolo-Zukan ima 25 godina i aktivno se bavi oblastima komunikacija i odnosa s javnošću. Diplomirala i je i magistrirala kao studentica generacije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, na katedri za Politologiju i usmjerenju Međunarodni odnosi i diplomacija.

Osim redovnog obrazovanja, završila je i Osnovnu muzičku školu Avdo Smajlović u Visokom. Govori njemački i engleski jezik, te zahvaljujući klasičnom srednjoškolskom obrazovanju, izvrsno poznaje i latinski i starogrčki jezik.

Zaposlena je u međunarodnoj političkoj fondaciji kao regionalna komunikacijska koordinatorica za Jugoistočnu Europu. Osim rada u ovim oblastima, nastoji aktivno doprinositi istraživačkom radu na Zapadnom Balkanu i šire u oblastima demokracije, političke kulture, rodne ravnopravnosti i drugim temama.

Ema-Džejnina postignuća:

Dvostruko nagrađena univerzitetskom nagradom za najbolje studente na Univerzitetu u Sarajevu.

Dobitnica srebrene medalje evropskog takmičenja Vestibulum iz znanja starogrčkog jezika.

Objavila je nekoliko naučnih i preglednih članaka do sada pod pokroviteljstvima priznatih međunarodnih organizacija i visokoškolskih ustanova, uključujući najbolji rad na studentskoj konferenciji u organizaciji Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, časopisa Social Studies pri Fakultetu političkih nauka UNSA i druge.

Sudjelovala je kao članica istraživačkog tima i na projektu o razvoju post-konfliktnih društava pod vođstvom redovne profesorice Melani Cammet Univerziteta Harvard.

Angažirana je kao glasnogovornica jednog od najvećih diplomatskih skupova i međunarodnih konferencija u BiH, Sarajevske sigurnosne konferencije koja se po prvi put održala u oktobru 2023. godine u Sarajevu.

Izlagala na ovogodišnjem izdanju Sabora politikologa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu na temu deliberativnih demokratskih praksi.

Redovno sudjeluje na različitim međunarodnim konferencijama, seminarima i naučnim skupovima na Zapadnom Balkanu i ostatku Europe.

Ema-Džejna Smolo-Zukan kandidatkinja je za priznanje BigBang #herojigeneracije Kantona Sarajevo, u kategoriji Nauka i obrazovanjeZa nju ćete moći glasati na OVOM LINKU.

administrator