Spread the love

Jedna osoba je ranjena u pucnjavi koja se sinoć dogodila u ulici Husinske bune u Tuzli, a nedugo nakon događaja napadači su uhapšeni, potvrđeno je iz kantonalne policije.

Kako su naveli iz Uprave policije MUP-a TK, sinoć oko 21 sat ispred ugostiteljskog objekta u ulici Husinske bune, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane jedne osobe koja se nalazila u društvu drugog muškarca, prema S.D., rođen 1976.godine iz Lukavca.

“Tom prilikom S.D. je zadobio lake tjelesne povrede, konstatovane u UKC-u Tuzla. Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja o učesnicima navedenog događaja, koji su ubrzo pronađeni i privedeni u službene prostorije Uprave policije MUP-a TK, a radi se o E.S. rođen 1988. godine iz Tuzle i A.B., rođen 1985. godine iz Tuzle,” ističu iz Uprave policije MUP-a TK.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, po čijem nalogu je izvršen uviđaj od strane policijskih službenika Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla uz asistenciju policijskih službenika PU Tuzla – PS Zapad, kao i vještaka balističke struke.

E.S. i A.B. su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da se dovode u vezu sa učinjenjem krivičnog djela ubistvo u pokušaju. U toku je poduzimanje daljnjih istražnih radnji, po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca, a nakon kriminalističke obrade, uhapšeni će danas uz izvještaj biti predati Tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje.

administrator