Muzaferija dobila nagradu Olimpijskog Komiteta BiH i uvrštena u Program+ OK BiH

Bosnia and Herzegovina's Elvedina Muzaferija competes during the Women's Downhill event of FIS Alpine Skiing World Cup in Cortina d'Ampezzo, Italy on January 27, 2024. (Photo by Tiziana FABI / AFP)

Spread the love

Najbolja bh. skijašica, Elvedina Muzaferija, zbog izuzetne forme na utrkama Svjetskog i Evropa Kupa ove sezone dobila je nagradu od Olimpijskog Komiteta Bosne i Hercegovine.

Olimpijski Komitet Bosne i Heregovine nagradio je Muzaferiju sa deset hiljada konvertibilnih maraka zbog izvanrednih rezultata postignutih u ovoj sezoni, te kao podrstrek za dalji rad u skoroj budućnosti.

“Česititamo Elvedini, porodici, njenom trenerskom timu, klubu i Skijaškom savezu BiH, te upućujemo iskrene čestitke na odličnim rezultatima koji su obradovali cjelokupnu bh. sportsku zajednicu, ali i sve građane Bosne i Hercegovine.”, objavili su između ostalog iz OK BiH.

Osim toga, Muzaferija je uvrštena u poseban program OK BiH, Program+ koji bi joj trebao pomoći da što spremnija dočeka Zimske Olimpijske Igre u Milanu i Cortini 2026. godine. prenosi n1

administrator