Spread the love

Grupa građana Tuzle najavila je za ponedjeljak 4. decembra protestno okupljanje s početkom u 11 i 55 sati pod nazivom “Istina za Damira Muratovića”. Protesti bi trebali biti održani na parking prostoru preko puta zgrade Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Sumnja na ucjene

Kako saznaje Raport, s protestima se želi ukazati na to da se ni pet mjeseci otkako je tragično stradao Damir Muratović, vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla, ne znaju sve okolnosti njegove smrti, iako je 3. jula saopćeno da je riječ o samoubistvu.

No, posljednjih mjeseci, neki od članova porodice preminulog Muratovića počeli su i javno, putem društvenih mreža, iznositi sumnje u to da je smrt Damira Muratovića nastupila pod čudnim okolnostima, da je, kako navode, možda bio i žrtva ucjena, a spominju se i neke osobe s kojima je Muratović navodno imao raspravu u haustoru jedne zgrade u Tuzli, a prije nego što je pronađen mrtav na pločniku u jutarnjim satima 3. jula.

Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona za Raport su potvrdili da je rad na ovom predmetu još u toku, da još nisu dobili rezultate vještačenja mobilnog telefona Damira Muratovića, kao i da je u ovom slučaju rađena obdukcija i da je saslušano više svjedoka.

Saslušani svjedoci

“Dežurni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona i istražitelji OKP PU Tuzla su obavili uviđaj nakon smrti Damira Muratovića i sa mjesta događaja su prikupljeni svi pronađeni tragovi koji su analizirani. U nalazu obdukcije vještaka sudske medicine je, između ostalog, navedeno da na tijelu preminulog nisu pronađeni bilo kakvi tragovi i znakovi djelovanja drugih lica ili tragovi nasilja. U predmetu je saslušano više osoba u svojstvu svjedoka.

Izdata je naredba za vještačenje telefona preminulog. Vještačenje je u toku i rezultati nisu još uvijek dostavljeni Tužilaštvu.

U predmetu se obavljaju još neke dodatne provjere i istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi sa događajem. Dakle, rad na ovom predmetu je u toku.“ -naveli su za Raport iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Damir Muratović, osim što je bio vijećnik u Gradskom vijeću u Tuzli i omiljen među građanima, bio je poznat po tome i što je skoro dvije decenije radio kao pedagog u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla, gdje je jedno vrijeme bio i na poziciji direktora.

administrator