15. lipnja 2024.

“Nudili su mi kuću na Braču od 80 kvadrata ako kažem da sam Severinu snabdijevao drogama”

Spread the love

Vrhovni sud ukinuo je odluku Županijskog suda o zajedničkom starateljstvu Severine Vučković i Milana Popovića nad sinom Aleksandrom, te je potpuno starateljstvo dodeljeno ocu, što je izazvalo burne rekacije javnosti.

Nakon ovoga, Severinin prijatelj i nekadašnji menadžer Edvin Softić otkrio je nove detalje vezane za borbu oko starateljstva koju vode pjevačica i njen bivši partner.

“Pokupec mi se javila u septembru 2021. godine. Tražila je da se vidimo. Ništa drugo nisam znao, već da mi je jednom davno obećala da će mi pomoći da riješim problem koji sam imao oko banke sa stanom. Kada mi se Pokupec javila, ponadao sam se da ću s njom razgovarati oko svog problema, ne znajući da je ona već tada bila advokatica Milana Popovića. Našli smo se i rekla mi je da ja jako dobro znam koliko je ona dobro informisana, te kakve sve ima kontakte, počevši od policije“, ispričao je Softić za Index.hr.

On je dalje objasnio šta je advokatica Željka Prokupec tražila od njega i šta mu je sve rekla.

„Tada mi je rekla da ima nekakve informacije koje meni baš ne idu u prilog. Insinuirala mi je da zna kako ja već godinama Severinu snabdijevam narkoticima. Trebale su mi dvije minute da dođem do vazduha. Rekao sam joj da to u životu nisam probao, da ne znam ni gdje se to može nabaviti, a kamoli da sam davao Severini koja također nikada ništa nije konzumirala. Gnušala se droge, ne bi tako dobro izgledala da ih je uzimala, a uz to je meni više puta rekla: ‘Nemoj slučajno da ti padne na pamet da bi to negdje probao’“, nastavio je on priču i dodao:

„Pokupec je ostala uporna tražeći od mene da će, ako budem svjedočio na sudu da sam Severini nosio opijate, riješiti moje probleme s bankom oko stana u roku od par dana. Uz to mi je ponudila kuću na Braču od 80 kvadrata. I dalje mi je bilo totalno nejasno zašto tako bahato razgovara sa mnom jer još uvijek nisam znao da je ona Popovićeva advokatica. Nije mi bilo jasno šta sam to napravio da me ucjenjuje na način da će riješiti moje probleme ako pristanem lažno svjedočiti protiv Severine, pa sam prestao govoriti. Ustvari, zanijemio sam. Rekla mi je da će riješiti sve moje tadašnje probleme, ali pod uslovom da budem svjedok Milanu Popoviću. Onda sam počeo shvatati o čemu je riječ“.

Kako kaže, nakon ovoga je zanemeo.

„Sve vrijeme sam šutio. Pokupec mi je dala rok dan do dva da joj odgovorim. Znao sam s kime imam posla. Bio sam u tolikom šoku. Nazvao sam Severininog menadžera Tomicu i sve mu ispričao. Sad, kada sam vidio do čega je to dovelo, odlučio sam progovoriti o tome kako je bivša županijska državna advokatica operisala u slučaju. Za to je sigurno jako dobro plaćena. Iz pouzdanih izvora znam da je Popović jako dobro plaćao sve svoje advokate”, istakao je Softić.

“Severina i Milan nikad nisu bili u braku, to ljudi često miješaju i on je dosta kasno, dosta nakon djetetovog rođenja, odlučio da želi biti otac. U početku je govorio da ne želi imati veze sa sinom i da ne želi da mu se šalju njegove fotografije. Tome sam bio svjedok jednom prilikom dok smo bili u Zadru. Popović je insistirao na tome, a Severina je bila pomirljiva i pokušala s njim razgovarati. Međutim, on nije imao nikakav interes. Kada se Severina pomalo počela miriti s tim, kada je Aleksandar imao oko godinu dana, Popović se počeo angažovati i krenuli su pritisci, angažovanje advokata, i tada kreću njegove tužbe oko starateljstva“, priča dalje nekadašnji Severinin menadžer i dodaje:

„Koji su razlozi da se tako ponaša, ne znam. S obzirom na to da je on proračunat i da je njemu sve u životu matematika, samo on zna šta s tim želi. Mislim da je išao s tim da uništi Severinu, a to može učiniti preko djeteta“, zaključio je Edvin Softić za pomenuti medij.

Željka Prokupec oglasila se nakon ovih optužbi i kratko prokomentarisala Softićeve izjave.

„Ne mogu komentarisati nečije navodne izjave, pa tako ni navodne izjave gospodina Softića. Međutim, mogu samo navijesti kako nije istina da bih ja gospodinu Softiću nudila ‘pogodnosti’ ili ‘tražila’ da svjedoči protiv bilo koga u bilo kojem postupku“, tvrdi ona za Index.hr.

administrator