Opra Vinfri: Ismijavanje moje težine trajalo je 25 godina

Spread the love

U velikom intervjuu za magazin People poznata TV voditeljka Opra Vinfri se osvrnula na to kako su je godinama javno kritikovali zbog viška kilograma.

Američka TV zvijezda, koja će krajem januara proslaviti 70. rođendan, ispričala je kako joj je bilo najgore kad se na televiziji emitovao Oprah Winfrey Show.

“Ismijavanje moje težine trajalo je 25 godina i već je poprimilo oblik javnog sporta. Sa stvarima koje su se pričale o meni i šalama koje su se zbijale na moj račun danas se ne biste mogli samo tako izvući”, objasnila je Vinfri koja je veliki dio života posvetila pomaganju drugima, pogotovo ženama i manjinskim skupinama.

Kao posebno bolno iskustvo istakla je trenutak s početka karijere, kada se “našla na tapeti” modnog kritičara Mr. Blackwella i završila na naslovnici magazina koji je već u naslovu pogrdno ismijavao njenu težinu.

“Nisam bila ljuta. Jednostavno sam prihvatila to kao istinu i vlastitu krivicu. Osjećala sam tugu i sram, ali u tom trenutku ljutnja mi nije bila ni na kraj pameti”, objasnila je, prenosi Index.hr.

Niz godina je krivila sebe za prekomjernu težinu

Prekretnia u njenom razmišljanju dogodila se tokom snimanja panela The State of Weight, u kojem su učestvovali stručnjaci za mršavljenje i ljekari. Tada se dogodio trenutak u kojem je shvatila da je dugi niz godina neopravdano krivila sebe za prekomjernu težinu, dok je zapravo imala predispozicije koje snaga volje ne može kontrolisati.

Nakon ovog razgovora uspjela se osloboditi srama i posavjetovati se s ljekarom. On joj je prepisao lijek koji joj je pomogao u borbi s kilogramima, a zvijezda ga koristi i dan danas. Iako nije htjela otkriti o kojem se preparatu tačno radi, Oprah izgleda sjajno.

Zvijezda je podijelila i da je, osim spomenutog preparata, pronašla i program koji joj je pomogao da promijeni cijeli životni stil. U programu Weight Watchers naglasak je bio na omjerima u prehrani, a u 15 mjeseci uspjela je skinuti više od 20 kilograma.

administrator