Press SD BiH: Najveća korupcija postiže se izbornom prevarom- krađom glasova

Spread the love

Projekat “Za izbore bez krađe glasova”

Danas je u sjedištu Socijaldemokratske stranke Bosne i Hercegovine u Tuzli održana press konferencija, a povodom Izbora 2024. godine, gdje je medijima predstavljen projekat “Za izbore bez krađe glasova”.

Medijima su se obratili predsjednik SD BiH Husein Tokić, predsjednik Glavnog odbora SD BiH Aziz Čačković i Edin Delić gradonačelnik Grada Lukavca i član stranke.

-Projekat ” Za izbore bez krađe glasova” za nas je jako važno pitanje. U pitanju je država i zastupanje opštih interesa građana a ne interesa pojedinaca. Kroz konkretna korake kao što je inicijativa koja je pokrenuta u Skupštini Tuzlanskog kantona, a u narednom periodu biće spuštena i na sva vijeća opština i gradova u Tuzlanskom kantonu. Kroz outdoor kampanju, bilborde i led displeje pozvali smo građane da učestvuju u projektu, što je rezultiralo da nekoliko hiljada građana učestvuje u online anketi na našoj stranici. 99 % ih je ZA obavezno uvođenje tehničkog nadzora nad izbornim procesom kako bi se izbjegle prevare i krađe glasova. Suština ovog “projekta” je da dođemo do toga da građani istinski biraju svoje predstavnike, a ne brojači u biračkim odborima. Da bismo to postigli treba nam šira podrška javnosti, a posebno medija- istakao je Husen Tokić predsjednik SD BiH.

Nešto više o ovom projektu također su medijima kazali Aziz Čačković i Edin Delić:

Također je zaključeno da Visoki predstavnik Christian Schmidt ukoliko se na parlamentima ne usvoji ova inicijativa nametne zakone po ovim pitanjima.

administrator