Studenti u Beogradu došli do Vlade Srbije: “Izlazite napolje”

Beograd 25. decembar 2023. Studenti protest ispred ministarstva drzavne uprave i lokalne samouprave Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Spread the love

Studenti u Beogradu su u 11h započeli prvi sat pritiska ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Srbije. Naime, kako su najavili, ukoliko od ministarstva ne dobiju afirmativan odgovor na njihov zahtjev da se otvori i revidira birački spisak, odatle će se uputiti na blokade dva mjesta u Beogradu.

Studenti su od početka prošle sedmice svako veče od 18 časova učestvovali na protestima ispred zgrade Republičke izborne komisije.

Oni su pružili podršku koaliciji „Srbija protiv nasilja“ koja je na te proteste i pozvala kako bi se ostvario njihov zahtjev za poništavanjem izbora, zbog neregularnosti.

Studenti su od opozicije Srbije zahtijevali konkretnije korake, koje su sami najavili na jednom od protesta.

Novi protest ispred Republičke izborne komisije

Večeras u 18 sati biće održan je još jedan protest ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) zbog brojnih izbornih nepravilnosti.

Nakon šestosatnih blokada studenata u Nemanjinoj i Ulici kneza Miloša, opozicija je najavila još jedan protest ispred zgrade RIK-a.

Ovo je za Nova.rs najavio i nosilac liste „Srbija protiv nasilja“ na izborima u Beogradu Dobrica Veselinović.

On je apelovao da sve prođe mirno i bez incidenata.

administrator