U toku 24-satna blokada u Beogradu, demonstranti napravili „kamp“ na ulici

Spread the love

Studenti, srednjoškolci i mladi okupljeni oko inicijative “Borba” počeli su 24-časovnu blokadu ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Srbije, na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Birčaninove u Beogradu.

Aktivista Ivan Bjelić izjavio je danas za N1 da će pokušati da izvrše pritisak kako bi Ministarstvo državne uprave i samouprave Srbijeispunilo njihove zahtjeve, od kojih je osnovni otvaranje biračkih spiskova.

„Pošto mi nemamo javni servis da objasnimo ljudima šta se dešava, moraćemo to na ulici“, kazao je.

Prema riječima reportera N1, studenti su uvjereni da će provesti na ulici 24 sata, te naglašavaju da su se za to spremili. Do sada je podignuto oko 15 šatora.

Mesto: Beograd Datum: Fri Dec 29 13:03:21 CET 2023 Dogadjaj: DRUŠTVO – Studenti i građani blokirali su oko 12.40 sati raskrsnicu ulica Kneza Miloša i Birčaninove. Fotoreporter: Marko Dragoslavić Izvor: FoNet

Ponijeli su hranu, namirnice, grickalice, kao i društvene igre.

Prema riječima reportera N1, saobraćaj je blokiran u smjeru ka Narodnoj Skupštini Srbije, kao i prema auto-putu. Policija preusmjerava saobraćaj oko Kneza Miloša.

Dvije trake u dijelu gdje je saobraćaj zatvoren biće označene kao “humanitarni koridor” kojim će moći kola Hitne pomoći da prolaze imajući u vidu da se u blizini nalazi Klinički centar Srbije.

https://www.youtube.com/watch?v=fiPT17HXrPg

administrator