UG “Hrabro srce” Tuzla: Panel diskusija “Zagrlimo različitosti-grad bez mržnje”

Spread the love

Ovoj panel diskusiji su se odazvali kao govornici Kada Delić Selimović, Jasmina Numanović Stjepanović, Omer Berbić i Amira Salković iz oblasti sporta, kulture, politike i školstva.

Tema ove panel diskusije istraživanje, razumijevanje  i artikulisanje  načina na koje se može  zajedno raditi  na stvaranju društva koje cijeni različitosti i promovisanje tolerancije.

Inkluzivnost nije samo pitanje riječi, već i djela. današnjim okupljanjem stručnjaka iz sporta, društvenih mreža, politike i nevladinog sektora, želimo postići dublje razumijevanjeizazova s kojim se suočavamo. Prikupljamo preporuke i strategije koje mogu poslužiti kao smjernice za lokalne inicijative , društvene kampanje i edukativne programe.

naša namjera nije samo razgovarati, već i djelovati. Ova panel diskusija je poziv na akciju kako za građanetako i za donosioce odluka. Govor mržnje ima stvarne poljedice  na pojedince  i naše zajednice , te zajedničkim naporima možemo graditi društvo  bez ovakvi prepreka, poruka je iz ovog Udruženja.

Govornici su dali podršku ovim preporukama i sa svoje strane će dati punu podršku i pomoć u ostavrivanju ovog djelovanja.

administrator