Za Bajagu i instruktore 40.000 eura a ukrašavanje grada 100.000 KM

Spread the love

Zimsku sezonu u gradu Tuzli i ove godine obilježit će manifestacija „Zima u Tuzli“, koja se iz godine u godinu izdvaja u turistički brend prepoznatljiv izvan granica Bosne i Hercegovine.

S ciljem obogaćivanja turističke ponude u zimskom periodu, au svrhu podrške poduzetnicima i obrtnicima, Turistička zajednica i Grad Tuzla su i ove godine kroz ustupanje mobilnih kućica omogućili promociju lokalne privrede na Trgu slobode od 15. decembra do 7. siječnja te će u tom periodu građani Tuzle, ali i gosti imaju priliku uživati ​​u prazničnim čarima, gastro ponudi i zabavnom programu.

Kruna manifestacije “Zima u Tuzli” je svakako javni doček nove godine na najvećem trgu u BiH, Trgu slobode, a ove godine će Tuzlake i brojne goste u Novu godinu uvesti Bajaga i instruktori, te tuzlanska grupa Divan i DJ Shadow Kid iz Tuzle. 

Tradicionalno, 31. prosinca u razdoblju od 12. do 14. sata na Trgu slobode bit će organizirana Dječija nova godina s bogatim glazbenim i zabavnim programom prilagođenim najmlađima.

administrator