Za film Dine Mustafića o “ružnoj” Tuzli izdvojeno 45.000 KM iz gradskog budžeta

Spread the love

Grad Tuzla je platio 45.000 KM kako bi se snimio film u kojem se spominje da je grad Tuzla bio “ako nije najružniji, onda među tri najružnija grada u BiH” te da u njega “nisu dolazile ni đačke ekskurzije”

Film govori o izgradnji Panonskih jezera, ili kako je rekao na promociji režiser Dino Mustafić, o tome kako “jedan čovjek sa svojom ekipom vjeruje u ideju koju su zacrtali”. Jedan čovjek je Jasmin Imamović, bivši gradonačelnik Tuzle, a priča koja se prodaje kroz ovaj uradak je ta da je Tuzla bila toliko ružna da su je zaobilazile čak i đačke ekskurzije, a onda se ukazao novi načelnik koji je izrodio Panonicu i učinio da se Tuzlacima “napokon” nešto lijepo desi.

– Novi nivo trošenja javnog novca: Grad Tuzla je platio 45.000 KM kako bi se snimio film u kojem se spominje da je grad Tuzla bio “ako nije najružniji, onda među tri najružnija grada u BiH” te da u njega “nisu dolazile ni đačke ekskurzije”. “.Film je u međuvremenu nestao – prokomentirao je federalni zastupnik Admir Čavalić (SBiH), objavljujući i odgovarajući gradskoj upravi o finasiranju projekta.Novac je uplaćeno poduzeće RTV 7 Tuzla doo koji je službeno nosilac projekta, stoji u odgovoru.

Tvit federalnog zastupnika Admira Čavalića

administrator