23. lipnja 2024.

Za svoju djecu sve ću da učinim, Besima Memišević iz brenda “Cool čarape”

Spread the love

Roditeljska borba i ljubav nemaju granica, a najbolji primjer su Besima i Amel Memišević iz Tuzle.

Besima i Amel imaju dva sina koji boluju od rijetkih i kompleksnih oboljenja – neurofibromatoza, a čije liječenje košta mnogo.

Mlađi sin Jasmin ima deset godina, a stariji Isak ima jedanaest godina. Ni jedan, ni drugi nemaju bezbrižno djetinstvo i jednostavnu svakodnevicu jer imaju gliome optičkog nerva, odnosno benigne tumore.

Imajući sve to u vidu, odlučili su pokrenuti porodični biznis sa idejom prodaje raznih vrsta dizajniranih čarapa, sa raznim likovima iz crtanih filmova, zanimljivim ilustracijama kao što su, životinje, eko svijet, sportske motive, logotipe i još mnogo toga, što se može vidjeti iz velikog asortimana u prodavnici.

Kako kažu Memiševići nisu htjeli organizirati razne humanitarne akcije o prikupljanju novca, već da svojim trudom i radom, pokušaju nadomjestiti potrebama svoje porodice i liječenju svoje djece.

Kako kaže Besima največu pomoć smo dobili pričom influencera Mirze Mustafagić, objavom na društvenim mrežama o brendu “Cool čarape” iz Tuzle. Od tada se javio veliki broj ljudi širom Bosne i Hercegovine koji žele kupiti svoj primjerak čarapica i tako pomoći biznis porodice Memišević, za što smo se i mi uvjerili posjetom ovom brendu i razgovorom sa Besimom Memišević.

administrator