Promocija knjige Monografija “Albanci u tuzlanskoj regiji”

Spread the love

U Tuzli održana promocija knjige Monografija “Albanci u tuzlanskoj regiji”.

U Plavoj sali BKC-a Tuzla uz veliku posjećenost promotori dr. Enver Halilović, počasni konzul Republike Albanije u Bosni i Hercegovini Muharrem Zejnullahu, recenzent prof.dr. Izet Šabotić i autor Rizah Sokoli upoznali su prisutne o važnosti ove Monografije za građane Albanskog porijekla kao i za građane Bosne i Hercegovine. Navodi se da su Albanci počeli u regiju Tuzle doseljavati se davno prije od vremena preko 150 godina. Također mnogi Albanci su učestvovali u odbrani Tuzle u Drugom svjetsko ratu i veliki doprinos dali i u odbrani od agresije u proteklom ratu, a neki su dali i svoje živote u tim ratovima.

Sam autor ove Monografije Rizah Sokoli navodi da se dugo radilo i prikupljanje podataka je bio težak period, a večinu podataka prikupljao je iz ličnih stvari porodica Albanskog porijekla te iz Arhiva i drugih dokumenata koji su mu bili dostupni.

Moderatorica Zana Sokoli i prisutni su se zahvalili na velikoj posječenosti na ovoj promociji i pozvali prisutne na koktel i kušanje proizvoda iz asortimana proizvodnje alabanskih ugostiteljskih radnji uz razgovor i druženje.

Nešto više za medije su izjavili, autor Monografije Rizah Sokoli, promotor dr Enver Halilović i konzul Muharrem Zejnullahu.

administrator