Ambiciozni ruski električni automobil užasnog dizajna podijelio javnost

Spread the love

Certifikacija prvih pet primjeraka ovog takozvanog ‘‘Tesla-killera‘‘ planirana je za 2024. godinu dok bi masovna proizvodnja trebala započeti 2025. godine

Politehnički institut u Moskvi (MAMI) u ponedjeljak je predstavio prototip budućeg električnog automobila. Model pod nazivom Amber u samo dva dana dobio je nadimak ‘Ubica Tesle‘ u ruskoj javnosti.

Projekt je naručila tvornica Avtotor iz Kalinjingrada, poznata po proizvodnji automobila marki BMW, Ford, Kia i Hyundai (dok nisu napravile egzodus iz Rusije), a cijeli projekt je ‘pod ugovorom‘ s Ministarstvom industrije i trgovine, kako pišu ruski mediji.

Sve glavne komponente električnog vozila poput motora, upravljača i baterija razvijene su i proizvedene u Rusiji. Dijelovi karoserije preuzeti su od Lade Veste, a dodatna posebnost je što se baterija može iznajmiti.

Certifikacija prvih pet primjeraka planirana je za 2024. godinu dok bi masovna proizvodnja trebala započeti 2025. godine. Ubrzo nakon predstavljanja ruskog električnog ponosa, društvene mreže i portali doslovno su eksplodirali.

Glavna meta su čelnici dizajnerskog odjela zbog očajnih vizualnih rješenja s kojima kao da žele preuzeti titulu najružnijeg automobila na svijetu od legendarnog Fiata Multiple

administrator