23. lipnja 2024.

DF poručila: Tuzla je fašizam odavno pobijedila i ovdje mu nema mjesta!

Spread the love

“Poruke podrške Ratku Mladiću i Novaku Đukiću nedopustive su od građana BiH bilo gdje, a naročito u Tuzli. Najoštrije osuđujemo čin skrnavljenja Memorijalnog centra „Kapija“ koji se desio dva dana nakon 29. godišnjice stradanja tuzlanske mladosti. Naslovi poput onog „Tuzlak uhapšen zbog veličanja ratnih zločinaca“ nije i neće biti nešto sa čime se multietnička Tuzla treba suočavati. Tuzla je fašizam odavno pobijedila i ovdje mu nema mjesta!

Od pravosudnih institucija tražimo najoštrije sankcije počinitelju ovog sramnog čina. Istovremeno, pohavljujemo hitru reakciju MUP-a i Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Porodicama ubijenih i ranjenih građana Tuzle na Kapiji poručujemo da ćemo učiniti sve kako se ovako nešto nikada više ne dogodi u našem gradu.

Počinilac ovog užasnog čina je istovremeno u nezavidan položaj stavio sve naše sugrađane srpske nacionalnosti, kojima smo i u ratu i nakon njega uvijek stavljali do znanja da su naši prijatelji, komšije i prije svega Tuzlaci. Tako će i ostati”, navodi se u saopćenju koje potpisuje Gradski odbor Demokratske fronte Tuzla.

administrator