Zbog prizivanja genocida: Oštećene tri pekare Saše Trivića u Sarajevu

Spread the love

Trivić “zaboravio” da je pozivao na novi genocid poput onog koji je počinjen nad Bošnjacima Srebrenice

U toku noći u Sarajevu su oštećene tri pekare Manja u vlasništvu Saše Trivića. Na izloge sve tri je bačena crvena boja, dok je na jednoj od njih razbijeno i staklo na izlogu, potvrdila je za Oslobođenje portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić.

– Na poslovnicama u ulicama Džemala Bijedića (naselje Čengić Vila) i Omladinskih radnih brigada (Dobrinja) je bačena boja, dok je na onoj u Ulici Džamijska (Hrasno) razbijeno i staklo. Sva tri slučaja su okvalifikovana kao krivično djelo oštećenje tuđe stvari i postupajuća tužiteljica rukovodi uviđaj na sve tri lokacije. Što se tiče poslovnice u Ulici Koševo, taj slučaj se ne vodi kao krivično djelo, rekla nam je Novalić.

Podsjećamo, Trivić je prije dva dana, u toku rasprave na društvenoj mreži X o izborima u Srbiji, napisao kako je “genocid u Srebrenici bio trening za vas tamo”, misleći na stanovnike Srbije. Poslije je ovu poruku obrisao i napisao izvinjenje, ali je veliki broj korisnika ove mreže uspio spasiti njegovu objavu, kao dokaz o njegovim stavovima.

Računajući valjda na brisanje objave i “kratku pamet” korisnika, Trivić je na jedan okomentar dao “zanimljiv” odgovor.

– I meni je interesantno kako ti pod svojim imenom i prezimenom pozivaš na još jedan genocid bijedo ljudska, napisao je jedan korisnik/korisnica mreže X, na šta je Trivić odgovorio:.

– Ma gdje ti to pročita kada to spominješ?

administrator