15. lipnja 2024.

Pet godina rada i djelovanja Platforme za progres u Tuzli

Spread the love

Politička stranka Platforma za progres se na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini pojavila prije pet godina tačnije 25.novembra 2018. godine.

Danas u Gradskom vijeću ima dvije vijećnice.

Platforma za progres je mlada stranka i stranka koja svojim dosadašnjim djelovanjem osjeća dužnost i odgovornost za jednim novim proaktinijem pristupu, a koji podrazumijeva aktivno partnerstvo sa građanima, s ciljem da već na narednim lokalnim izborima rezultira većim izlaznim procentom građana.

Platforma za progres započinje animiranja i ohrabrivanja svih koji su svjesni postojećeg stanja u državi i koji osjećaju potrebu da nešto urade , ali su svjesni da sami ne mogu puno da promijene. Upravo za takvim osobama Platforma za progres traga i želi da sutra na lokalnim izborima građanima ponudi osobe sa integritetom, neopterećene aferama kriminala i korupcije i koje mogu i žele započetiproces odgovornog bavljenja politikom. u prilog obilježavanja pet godina rada Platforme za progres za medije su izjavili predsjednik GO Platforme za progres Tuzla Ferid Muslić i Izudin Maleškić predsjednik KO Platforma za progres Tuzlanskog kantona:

administrator